Voordelen van een 4-seizoenen dekbed

Voordelen van een 4-seizoenen dekbed

Voordelen van een 4-seizoenen dekbed

 

Er zijn verschillende typen dekbedden, maar het meest voorkomende type is het 4-seizoenen dekbed. Wat zijn de voordelen van een 4-seizoenen dekbed ten opzichte van andere typen?



Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een 4-seizoenen dekbed is in verhouding het goedkoopst. Dit omdat u eigenlijk twee dekbedden koopt in plaats van één. Een 4-seizoenen dekbed bestaat namelijk uit twee delen die u los en aan elkaar, maar ook samen kunt gebruiken. Het zomer deel is een dunner gevuld dekbed en het herfst deel een wat dikker gevuld dekbed. Deze twee delen kun je dmv knopen, een rits of druk knopen aan elkaar maken en dan vormen ze samen een lekker warm winter dekbed.

 

Ter vergelijking: de Cara Comfort Enkel 140 x 200 kost €41,95;
de 4-seizoenen variant in die maat kost ca. €73,95.

 



Goed om te weten, is dat een enkel dekbed vaak dikker is dan het zomerdeel van een 4-seizoenen variant en soms zelfs dikker dan het herfstdeel. Dit maakt dat een enkel dekbed al gauw te warm is voor de mooie lentedagen en de zomer.



Heeft u toch liever een enkel dekbed? Dan is het raadzaam om daarnaast een zomerdekbed aan te schaffen, zodat u deze in de warmere maanden kunt gebruiken. Het verschil qua dikte (en dus warmte) tussen een enkel dekbed en een zomerdekbed is echter wel groot. Dit kan een nadeel zijn in het voor en najaar.



Uiteraard verschilt het per persoon wat u prettig vindt. De één gaat voor het 4-seizoenen dekbed, de ander voor een enkele variant (al dan niet in combinatie met een zomerdekbed). De keus is aan u, maar met deze informatie hopen we die keus wat makkelijker te maken.

 

Bekijk hier ons aanbod 4 seizoenen dekbedden

Bekijk hier ons aanbod enkele dekbedden

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op of maak gebruik van de live chat (rechtsonder in beeld).

 

Op werkdagen voor 16.00 besteld? Morgen al in huis!

Gratis Verzending

 

Terug naar blog