Wat is katoen-satijn?

Een dekbedovertrek van katoen/satijn

Wilt u slapen zoals in een chique hotel of geeft u om extra comfort? Ga dan voor een luxe dekbedovertrek gemaakt van katoen-satijn. Onze dekbedovertrekken van o.a Primaviera Deluxe en Hotel Linnen zijn van hoge kwaliteit katoen-satijn en geven net dat stukje extra comfort!

Katoen-satijn is een zeer fijn geweven versie van katoen. Katoen is afkomstig van de katoenplant en is dus een natuurproduct. Satijn duidt op de wijze waarop het materiaal geweven is, oftewel een satijn-weving. Je kunt ook synthetische stof als satijn weven, maar dan heeft het niet de eigenschappen van katoen en heet het 'gewoon' satijn. Deze meestal sterk glimmende stof is veel gladder van structuur dan katoen-satijn, maar biedt niet de kwaliteit en het ademend vermogen van een katoen-satijnen overtrek.

Katoen/satijn is glad, zacht, comfortabel en duurzaam. Een dekbedovertrek van deze stof is goed ademend en vocht regulerend, waardoor het ook geschikt is bij transpiratie en het in ieder seizoen gebruikt kan worden. Door de speciale weving heeft het een prachtige glans die zorgt voor een luxe uitstraling. Dit maakt ook het grote verschil met een standaard katoenen dekbedovertrek. Katoen-satijn is luxer, nog comfortabeler en de kleuren komen erg helder uit en blijven ook langer mooi. Katoen-satijn is bovendien makkelijk wasbaar, het mag in de droger en het is kreukvrij. De stof katoen-satijn wordt door zijn natuurlijke eigenschappen niet broeierig. Doordat de lichaamstemperatuur goed op peil wordt gehouden, wordt het doorslapen bevorderd. Al met al is een dekbedovertrek van katoen-satijn ideaal materiaal voor een comfortabele nachtrust.

Bekijk hier alle katoen-satijnen dekbedovertrekken.

Primaviera Deluxe dekbedovertrek

De luxe dekbedovertrekken van Primaviera Deluxe Satin Line kenmerken zich door een klassieke, stijlvolle uitstraling. De overtrekken geven uw slaapkamer de looks van een luxe hotelsuite. Kies voor kleur zoals het prachtige blauw met groen van overtrek Primaviera De luxe Berlo of ga voor stijlvolle look van overtrek Leonie

Bekijk hier alle dekbedovertrekken van Primaviera Deluxe.

Hotel Linnen dekbedovertrek

Houdt u van een clean look? De katoen-satijnen overtrekken van Hotel Linnen zijn neutraal, maar juist daardoor erg mooi en zeer stijlvol. Deze luxe dekbedovertrekken hebben een afwisselend patroon van mat en glanzend, waardoor deze een extra chique uitstraling hebben. Deze overtrekken zijn ook geschikt voor extra lange dekbedden en zijn verkrijgbaar in 140, 200 en 240 cm breedte. De kleuren op dit moment zijn creme, grijs en wit.

Bekijk hier alle dekbedovertrekken van Hotel Linnen.

 

Timalux is een beddengoed webshop met meer dan 10 jaar ervaring online. Timalux heeft het Webshop Keurmerk en is daarmee een betrouwbaar adres voor al uw beddengoed. Het aanbod varieert van 4 seizoenen dekbedden, enkele dekbedden en hoofdkussen tot hoeslakens en dekbedovertrekken van allerlei merken en voor ieder budget.

Terug naar blog